Home » Teaser 2 – Het breken van de duisternis

Teaser 2 – Het breken van de duisternis

Tal’Rihen kijkt peinzend om zich heen. Weer was het gebeurd. Weer is er iemand verdwenen. Weer is hij niet de dader noch de opdrachtgever, tot zijn grote ongenoegen.

De verdwijningen waren met een flair die hij bijna zou bewonderen. Weer is hij op plaats delict en hoort de ooggetuigen aan. Weer beschrijven ze aan hem hoe de intense felheid hen nu voor het leven verblind heeft.
Weer zijn de personen zonder enige aanwijzing, volledig verdwenen. “Ze werden gevangen in een bol van brandend, fel licht en daarna weg”. Geen gesleur, geen geschreeuw en in het openbaar. Het is om jaloers op te worden.

De ooggetuigen smeken hem dit keer hun uit hun lijden te verlossen. En dat doet hij terwijl hij terug denkt aan zijn broer die ook zo is verdwenen enkele tientallen jaren geleden. Tal’Rihen was er zelf niet bij maar hij heeft de verhalen gehoord.

En wilde verhalen over de oorzaak hiervan doen de ronde.Het zou de straf van de Goden zijn, iets wat hij nauwelijks gelooft. Alsof dat de Goden zich zouden verlagen tot het doen ontbranden van deze onbelangrijke wezens…
Of één van de Leiders, waarvan hij weet dat geen van hen dit soort souplesse bezit.
Het wildste verhaal dat hij heeft gehoord is dat de bovengrondse wezens het hebben gedaan. Hij vindt het idee heerlijk. Een invasie uit wraak, gerechtigheid! Maar eigenlijk om te veroveren, slaven te maken, te heersen!
Ja, laat het de Bovenwezens zijn die ons aanvallen met hun felle lichten. Laat het de bevolking angst inboezemen en zich scharen achter hem, de enige grote leider met visie om al hun problemen op te lossen en hun rijkdom te brengen! Laat die felle lichten maar personen ontvoeren, denkt Tal’Rihen. Hij heeft belangrijke dingen te doen.