Home » Teaser » De goden

De goden

Lolth: Godin van list en bedrog

lolthLolth, de godin van list en bedrog, heeft als symbool een spin. Haar aanhangers zijn in het paars gekleed en het grootste deel van haar aanhangers zijn Drow.
Zo listig als zij is, spint zij ook een web om haar mede goden. Ze probeert Mortias om haar vinger te winden en met Akaill heeft ze een haat-liefde verhouding.
Haar aanhangers gedijen op chaos en weten hoe ze om dingen heen kunnen laveren en alles naar hun hand kunnen zetten, want Lolth heeft ze dat immers geleerd.
De meesten personen die Lolth niet aanhangen trekken alles in twijfel wat deze priesteressen doen maar zullen dit nooit durven uitspreken, bang voor hun wraak.

Akaill: God van tijd en illusiesAkaill

Akaill, de god van tijd en illusies, heeft als symbool een oog. Zijn aanhangers zijn in het grijs gekleed.
Deze god zorgt ervoor dat tijd een illusie kan zijn, dat een illusie tijd kan innemen en dat niets is wat het lijkt, zelf het verleden, het heden en toekomst niet.
Op hun eigen manier weven deze priesters een web van gebeurtenissen waar je soms nooit meer uit kan komen.
Een priester die de hoogste aanzien van Akaill geniet, wordt dan ook als zeer gevaarlijk beschouwd maar niemand zal een wapen naar ze durven te heffen of een woord tegen te durven spreken. Want immers, niemand wil in een eeuwige illusie van Akaill vallen. Wellicht is dit de reden dat de andere goden minder met hem te maken willen hebben, behalve Lolth die denkt dat alles een spelletje is, en Akaill ook.

Mortias: God van verandering en dood

MortiasMortias, de god van verandering en dood, heeft als symbool een zandloper. Zijn aanhangers zijn in het wit gekleed.
Deze priesters bidden tot hun god en vragen hem om de zielen van overledenen veilig naar het dodenrijk te begeleiden of daar vandaan te halen. Deze priesters zullen verdeeld zijn tegenover verandering; of ze kunnen er zeer gemakkelijk mee omgaan, of ze hebben er de grootste moeite mee, maar een gulden middenweg lijkt er niet te zijn.
Ondanks hun duistere voorkomen en verraderlijke spreuken worden zij veelal gerespecteerd vanwege hun ongekende krachten en belangrijke werk voor de doden.

Tydon: God van kennis en wijsheidTydon

Tydon, de god van kennis en wijsheid, heeft als symbool een hoorn. Zijn aanhangers zijn in het geel gekleed.
Tydon is de meest gewaardeerde god onder de andere goden. Soms weet hij inzicht te brengen waar de andere goden niet aan hebben gedacht. Dit reflecteert ook in zijn aanhangers. Echter blijkt dat de aanhangers van Tydon niet altijd door een deur kunnen met de aanhangers van Fortinia. Een aanhanger van Tydon is van mening dat er niet gegokt moet worden met levens maar dat er nauwkeurig gekeken moet worden naar het individu om daar het maximale uit te halen.

Livitia: Godin van leven en genezing

Livitia2Livitia, de godin van leven en genezing, heeft als symbool een veer. Haar aanhangers zijn in het blauw gekleed.
Wanneer de genezers van Livitia iemand in leven willen houden zijn ze zowel meedogend als meedogenloos, en zullen ze alles aanwenden om dit te laten lukken, goedschiks en kwaadschiks.
En daar waar zij de mogelijkheid hebben om iemands leven te behouden, hebben ze ook de mogelijkheid om iemands leven af te nemen.
Livitia ziet dit meestal door de vingers omdat zij een goede band heeft met Mortias en hem graag te vriend wil houden. Maar als een aanhanger van Livitia zonder reden een leven neemt, straft ze het hard af, tot het vermaak van een aantal andere goden.
Genezing gebracht door Livitia is de sterkste vorm van genezing die er is. Haar aanhangers genieten dan ook hoog aanzien van iedereen want zij kunnen ervoor zorgen dat je blijft leven, ook al kijk je Mortias recht in de ogen.

Soïtura: Godin van strijd en oorlogSoïtura

Soïtura, de godin van strijd en oorlog, heeft als symbool een sleutel. Haar aanhangers zijn in het rood gekleed.
Soïtura is de tweelingzus van Livitia en ze kunnen het samen zeer goed vinden, want gewond raken en genezing gaan immers hand in hand.
Wapens, bloedvergieten en duels is wat Soïtura het liefst ziet. Haar in rood geklede aanhangers vechten letterlijk voor hun godin en een ieder die niet in wil zien dat zij op juiste wijze voor hun godin strijden, zal dit op gruwelijke wijze ervaren.
Ondanks dat ze gruwelijk kan zijn in haar methoden en een voorliefde voor bloed heeft, zal zij haar aanhangers aansturen om land en geliefden te beschermen. Velen volgen haar trouw en zullen voor haar sterven.

Fortinia: Godin van geluk en ongeluk

FortiniaFortinia, de godin van geluk en ongeluk, heeft als symbool een kelk. Haar aanhangers zijn in het bruin gekleed.
Fortinia laat eenieder van haar volgelingen elke dag gokken met alles wat zij hebben of nog niet hebben. De uitkomst die Fortinia je op een gebed geeft is altijd afwachten want ze heeft twee gezichten. Waar zij de ene dag ‘ja’ zegt op een gebed, kan zij de volgende dag ‘nee’ zeggen op het exact zelfde gebed.
Wispelturig als zij is, niemand twijfelt aan haar, want veelal blijkt dat haar beweegredenen niet voor niets zijn, hoe raar die op het eerste gezicht mogen lijken. Het zal niet de eerste keer zijn dat een van haar aanhangers duizenden levens redt door het offeren van enkele levens, maar dit kan ook zomaar andersom zijn.

Sifaluun

Sifaluun. Alleen de naam is bekend, men weet niet eens of het een man of vrouw is, laat staan wat het domein van Sifaluun is.
Er gaan wel verhalen en speculaties rond. Zo wordt er gezegd dat Sifaluun de godin van liefde is, een ander zegt dat Sifaluun de god van chaos is en weer een ander roept dat het domein natuur is.
Wel is er bekend dat Sifaluun bij de rassen van de bovenwereld hoort, waarbij sommigen meermaals in zijn/haar naam hebben gesmeekt om de martelingen te stoppen.