Home » Rassen » Goblins

Goblins

Leefomgeving

Ongeacht de grot of samenleving waar Goblins wonen, ze hebben altijd hun eigen plek, ofwel een Goblin-lair.
Zodra een groep Goblins zich ergens vestigen is het een kwestie van tijd totdat alle andere rassen wegtrekken van deze groep. Vaak houden andere rassen het gewoon niet bij ze uit vanwege hun gepiep en hun manier van leven.
Goblins leven in kleine holletjes in de onderwereld. Als er geen kleine kloven of gaten in een grot zijn, dan graven ze die zelf. Soms zitten er meerdere Goblins op 1 woonplek maar dit komt niet veel voor.

Een van de woningen is altijd groter dan de anderen, en dat is die van de sjamaan van de stam. Hij of zij leeft in relatief iets meer luxe dan de rest en hebben vaak ook meer ruimte nodig voor hun rituelen.

DU_By_DMVDBERG-45
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: Layers; Modellen: Diona de Jager en Roos Joy

Taal en geschrift

De taal der Goblins is eigenlijk niet echt een taal. Ze communiceren door middel van hoge piepjes, kreten en iets wat lijkt op dierlijk gegrom. Dit zorgt ervoor dat het voor Goblins vaak moeilijk is om een andere taal te leren omdat zij dan moeten leren hun stembanden anders te gebruiken, maar het is niet onmogelijk.

Aanvankelijk hadden Goblins geen geschrift, en ze leefden vele eeuwen zonder. Maar na enige tijd zagen zij, en met name de Sjamanen in gebruik voor hun rituelen, het nut er toch van in.
Dus namen zij het geschrift van de Orks als leidraad en begonnen ze in hun eigen taal te schrijven met de tekens van de Orks.
Orks kunnen de tekens dan ook lezen, echter vormen deze tekens heel andere woorden en zinnen dan Orks gewend zijn en is het voor hun nog steeds een mysterie wat er staat. Een Goblin kan het wel prima lezen.

Goden

FortiniaGoblins hebben over het algemeen een grote voorkeur in het aanhangen van Fortinia. Het leven is een spel, en de godin van geluk en ongeluk kan dit spel zeer interessant maken. Echter komt het ook voor dat een stam Goblins een heel andere god of godin aanhangt, afhankelijk van het ras waar zij onderdanig aan zijn.

Goblins hebben een groot respect voor alle goden en zelfs de sjamanen vrezen de goden ondanks dat zij de magie van de goden sturen.

Uiterlijk

De huid van een Goblin varieert van fel-groen tot donker-groen. Hun slagtanden zijn kleiner dan die van de andere groenhuiden, vaak zelfs puntiger waardoor ze meer een soort van muil hebben en makkelijk vlees kunnen verslinden.
Hun oren lijken op die van elven maar zijn vaak veel meer rudimentair en kapot. Ook hebben ze een grote neus, lang of dik, wat als een soort gimmick in hun uiterlijk past.

Goblins dragen alle soorten kleding die ze te pakken kunnen krijgen. Het zijn echte hamsteraars en daarom zit er vaak geen lijn in hun kleding stijl, ongeacht de klasse of het geslacht. Dit geldt ook voor eventuele bepantsering mits ze dat te pakken krijgen.

Daarnaast zijn ze voor hun kleding afhankelijk van de afgedankte kleding van andere rassen.
Hierdoor komt het veelal voor dat ze kapotte kleding en bepantsering dragen.

Kennis en vaardigheden

Goblins zijn van groot belang in de samenleving. Drow gebruiken deze wezens al eeuwen als hun slaven en als frontlinie-vechters. Goblins zijn klein, behendig en als ze willen zijn ze zeer onopvallend. Ze staan er dan ook om bekend dat zij vlugge vingers hebben die buidels snel leeghalen.

Daarnaast hebben Goblins een grote aanleg voor vuur-magie. Het enige probleem is dat een Goblin vaak niet magisch is aangelegd. Maar zodra een Goblin zijn of haar weg vind in het gebruiken van magie, dan komen zij vaak uit bij vuur-magie en kunnen zij de meest krachtige spreuken van deze stroming met gemak leren en sturen.

DU_By_DMVDBERG-41
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: Layers; Model: Roos Joy

Gedrag

Goblins zijn het meest vervelende subras onder de groenhuiden; ze zijn niet sterk maar ze zijn vaak met erg veel en zeer aanwezig. Hun hoge piepstem zorgt ervoor dat je altijd weet waar ze uithangen en menig persoon wil niets liever dan de stembanden van deze wezentjes kapot maken.

Aan het hoofd van deze Goblin stammen staat een Goblin sjamaan. Hij of zij staat het dichtst bij de god of godin van hun stam en is magisch gezien erg sterk.
Verder is er niet echt een hiërarchie onder Goblins, alles loopt en rent een beetje door elkaar.
Zodra een Goblin stam onderdeel is geworden van een andere groenhuiden stam, of ten slavernij is gevallen aan een ander ras, dan hebben die de leiding over de Goblins. Vaak willen ze hier geen gehoor aan geven met alle gevolgen van dien. Alleen harde afstraffing en dood zorgen ervoor dat je een stam Goblins in het gareel kan houden.

Samenleving

In veel samenlevingen in de onderwereld worden de Goblins gebruikt als voetvegen. De samenlevingen die worden geregeerd door de Goblins zijn vaak een grote chaos en  bevatten veel herrie. Hierdoor zonderen de andere rassen in de grotten zich graag af van deze wezens.

Goblins zijn niet erg slim. Ze hebben vaak niet door dat de glimmende dingetjes die ze zo mooi vinden hun vreselijk grote problemen op kunnen leveren. Ze snappen niet dat anderen sterker zijn dan zij, en van gemeend respect hebben ze niet gehoord. Ook leren Goblins niet erg goed of snel, meestal omdat dit wordt ingedamt en afgekapt door anderen of omdat ze vrij snel de dood vinden.
De normen die zij leren is dat het niet erg is om dood te gaan; er zijn voor jou toch wel tien nieuwe en het leven van velen staat voor het leven van een individu.

Maar samen sta je sterk, en zo ook Goblins. Ze blijven vaak met velen bij elkaar en ze snappen donders goed dat als zij zich voegen bij een orkstam dat zij het daar dan best goed kunnen hebben. Voldoende eten, vermaak en onderdak. Dat ze daarbij af en toe als voetveeg worden behandeld nemen ze voor lief.

Goblins hebben hun eigen gebruiken en feesten waarbij de belangrijkste is dat zij 1 keer per jaar hun sjamaan vereren. Dit wordt gevierd met uitbundig veel gedans, grote vuren, vermaak en heel veel herrie! (Dit tot ergenis van de andere rassen.)

Goblins hebben vaak niet door hoe hun gedrag tegenover andere rassen is. Dit maakt dat andere rassen ze vaak afstraffen, martelen en andere narigheden met ze uithalen.
Een aantal rassen hebben een manier gevonden om de Goblins het zwijgen op te leggen. Met name drow, doom elves en vampiers zijn erg vakkundig in het slopen van de stembanden van Goblins. Hierdoor komt het dikwijls voor dat een slaaf-Goblin een mute is.

De kinderen van Goblins groeien vaak op in een grote chaos. Als er een Goblin wordt geboren die een slaaf is, dan is dat kind ook meteen een slaaf. Ze worden vaak opgevoed door iedereen uit de samenleving want het komt dikwijls voor dat de ouder(s) snel na geboorte dood gaan.

DU_By_DMVDBERG-42
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: Layers; Model: Diona de Jager

Geschiedenis

Goblins zijn er al zo lang als men zich kan herinneren. Zoals eerder beschreven worden ze ingezet als slaven of wonen ze bij andere groenhuid-stammen. Na de verdrijving is hier niets in veranderd. Veelal zijn ze niet sterk genoeg om zich vrij te vechten en velen hebben er eigenlijk geen behoefte aan. Zolang je maar lol kan hebben, een buidel kan roven en wat te kan eten vinden.

Overige

Goblins kunnen van nature net zo oud als een mens worden maar doordat ze niet zo slim zijn, en vaak in zeven sloten tegelijk lopen, is hun levensduur erg kort. Ze worden vaak ingezet als slaven of hun stammen worden massaal uitgeroeid.
Omdat deze wezens een korte levensduur hebben planten ze zich erg snel voort waardoor er dus ook zo veel zijn. Goblins krijgen nestjes die bestaan uit 6 tot 15 identieke Goblins, allemaal broers of zussen.

Limieten

  • het is niet mogelijk om de sjamaan leider uit Dokart Eyian te spelen.