Home » Rassen » Drow

Drow

Drow ras
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: D-Zyre; Modellen: Roswita de Groot en Wesley van der Vaart

Leefomgeving

Drow leven in grotten over de hele wereld waar zij grote steden hebben gebouwd met een gotische uitstraling. Het komt veelal voor dat Drow samenleven met andere rassen omdat deze rassen lang geleden zijn teruggedreven naar de ondergrondse wereld. Het huis van de Matron Mother is het grootste gebouw uit de stad.

Spinnen leven vrijelijk in elke stad en een spin doodmaken wordt bestraft met de dood zelf. De grotten waar veel Drow leven hebben ook een zogeheten Drider-pit. Een Drider is een halfwezen en heeft het onderlijf van een spin en het bovenlijf van een Drow. Dit is een vorm van straf die de Drow toepassen op mannelijke Drow die zich hebben misdragen jegens een Matron Mother of Lolth haarzelf. Andere rassen worden simpelweg gedood.

Taal en geschrift

De taal die gevoerd wordt onder Drow is Deep-Drow. Deze taal klinkt erg duister maar toch elegant. Deze taal kent geen mannelijke versie voor het woord priesteres en geen ander woord dan Darthiir voor de oppervlakte elfen.

Daarnaast wordt er ook High-Drow gesproken maar deze taal wordt alleen gesproken door priesteressen of door hoog geplaatste Drow. Op deze manier verstaan de laag geplaatste Drow geen belangrijke gesprekken. Deze taal klinkt ook duister maar is meer zang dan werkelijk een spraak.

Goden

lolthAlle Drow hebben Lolth als godin, een andere god aanhangen wordt gezien als heidens gedrag. Uiteraard zijn er Drow die andere goden aanhangen maar ze houden dit verborgen voor anderen. Een vrouwelijke Drow zal echter minder snel een andere god aanhangen dan Lolth omdat zij niet uit de gratie van Lolth wil vallen en haar wraak over zich heen wil krijgen.

Uiterlijk

Naast hun puntige oren zijn Drow het meest herkenbaar aan hun zwarte huid en spierwitte haar. Hun ogen zijn rood, paars of wit.

Hun kledij varieert van klasse tot klasse. Vechters dragen met name pantsers van leer of metaal, terwijl priesteressen graag elegante en soms weinig verhullende kledij dragen.

Wegens de weinig beschikbare grondstoffen zijn pantsers erg schaars in de onderwereld en deze worden dan ook alleen verstrekt aan de belangrijkste Drow van de samenleving. Als de Drow samenleven met andere rassen zullen zij er alles aan doen om hun handen op deze middelen te krijgen. En dit gaat vaker kwaadschiks dan goedschiks. Soms is er de mogelijkheid tot het delven van mineralen en ijzer waar pantser van wordt gemaakt door de Dark Dwarves die er leven.

Kennis en vaardigheden

Drow zijn, zoals alle elfen, zeer gracieuze wezens. Dit maakt dat elfen al snel licht op hun voeten en behendig zijn. Drow hebben dit geperfectioneerd. De beste sluipmoordenaars en scouts zijn te vinden onder Drow. Er wordt gezegd dat je pas door hebt dat een Drow je heeft vermoord als je ziel boven je lichaam zweeft.
Binnen de Drow-samenleving zijn moordenaars, dieven en scouts dan ook volledig geaccepteerde beroepen en worden als waardevol beschouwd.

Gedrag

Drow zijn de meest duistere elfen te vinden op Noroi.
Drow stellen dat hun bloed puur is en zij zullen dan ook nooit hun bloedlijn mixen met dat van een ander ras. Doet een Drow dit toch wel, dan worden zowel de ouders als het kind gedood, als ze geluk hebben. Er gaan ergere verhalen rond namelijk.
Drow zijn uiterst sadistisch en hebben dan ook vele verschillende manieren om met hun slaven en slachtoffers om te gaan.
Onder drow zijn de vrouwen de baas die worden aangestuurd door 1 iemand, de Matron Mother. Elke samenleving van Drow heeft 1 Matron Mother. Zij geniet het hoogste aanzien van hun godin Lolth die een Drow maar kan bereiken. Alle andere vrouwelijke Drow staan onder haar en daaronder staan de mannen.

Drow ras
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: D-Zyre; Model: Roswita de Groot

Hoewel het lijkt alsof Drow onverslaanbaar zijn hebben ze toch een aantal zwaktes. De grootste daarvan is hun sensitiviteit voor daglicht. Deze elfen zijn zo gewend aan het ondergrondse leven dat zij met moeite het daglicht kunnen verdragen. Het duurt een lange tijd voordat ze daaraan gewend zijn en sommige wennen nooit aan het dag- en zonlicht.

Samenleving

In een samenleving waar meerdere rassen wonen en Drow de overhand hebben, staan de andere rassen onder de Drow. Afhankelijk van de samenleving staan de Doom elves of de Vampiers op de tweede plaats. Daaronder staan de Dark dwarves, daaronder de mensen en daarna de Groenhuiden en Gnomes. De laatste twee groepen zijn vaak slaven van de hoger geplaatste rassen. Maar vergis je niet, elk van de genoemde rassen kan een slaaf zijn in een Drow-samenleving want wie niet voor zichzelf opkomt is makkelijk in het gareel te houden.
Als laatste de Darthiir. Drow hebben een bloedhekel aan deze elfen van de oppervlakte en zouden het liefst genocide plegen op deze elfen, iets wat ze maar al te vaak proberen als ze de kans krijgen.

Tegenover andere rassen gedragen Drow zich graag superieur, ook als je een alliantie met ze hebt. Drow zullen er alles aan doen de gehate Darthiir te doden, zelfs als ze daarvoor een onwaarschijnlijke deal moeten sluiten.
Toch zullen er altijd individuen blijven die net wat anders zijn, maar dit komt sporadisch voor.

Vanaf jongs af aan wordt aan Drow geleerd dat zij het superieure ras zijn. Als een kind daar tegen in gaat en aardig doet, liefde of medelijden toont, dan wordt dit meteen hardhandig de kop in gedrukt. Dit leert hen meteen meedogenloos en sadistisch te zijn.
Daarnaast leren de vrouwen vanaf jongs af aan de weg van Lolth en de mannen leren te vechten.

Doordat Drow onderling een duidelijke hiƫrarchie hebben weet iedereen zeer goed zijn of haar plek in de samenleving. Dit betekent echter niet dat ze elkaar onderling geen loer draaien of elkaar doden voor persoonlijk gewin. Maar zodra dit niet lukt wordt dit net zo hard weer afgestraft.

Drow vereren graag hun godin Lolth, maar ze hebben hier geen speciale feesten voor. De priesteressen van Lolth hebben misschien hun eigen rituelen om hun godin iets te vragen of te danken waar zij hun samenleving bij betrekken.

Drow ras
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: D-Zyre; Model: Wesley van der Vaart

Geschiedenis

Drow leven al zo lang als zij zich heugen graag ondergronds. De grotten onder de wereld zijn veelal hun domein en het is de plek waar zij gedijen.
Maar voor de oorlog tussen licht en duister leefden er ook veel Drow op de oppervlakte. Beide groeperingen hingen Lolth aan, wat heden ten dage nog steeds het geval is.
Toen de oorlog eindigde, en de deal werd gesloten, stelden de Drow hun grotten open voor de andere duistere rassen om daar te wonen. Dit gebeurde zeker niet uit de goedheid van hun hart, maar met oog op meer slaven en andere kleine handigheden. Helaas waren de andere rassen soms met meer en namen die de overhand waardoor Drow werden teruggedrongen in aantallen. Dit wilden ze niet laten gebeuren en ze vochten vaak met hand en tand. Soms wonnen Drow en moordden ze alle nieuwe inwoners uit, soms verloren ze en werden Drow uit de samenlevingen in de grotten weggevaagd. En soms bleef het in het midden, leefde beide groeperingen en vonden ze een nieuwe middenweg.

Limieten

Het is niet mogelijk om de Matron Mother te spelen.
Het is niet mogelijk om een soort van Drizzt/ Jarlaxle of anderen te spelen, of hun namen te gebruiken voor je karakter.
Het is niet mogelijk om een half-Drow te spelen.
Er zijn geen huizen binnen de Drow op Noroi.
Het is niet mogelijk om een Drider te spelen.