Home » Rassen » Doom Elves

Doom Elves

Doom Elves ras
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: Layers; Modellen: Alexandra en Vincent v.d. Hoek

Leefomgeving

Net als de andere duistere rassen leven de Doom Elves overal verspreid in de onderwereld van Noroi. De woningen die Doom Elves bouwen in deze grotten hebben een minimalistische uitstraling. Strakke lijnen en functionaliteit staan hier voorop en versiering is bijzaak waar vaak geen tijd of middelen voor worden vrijgemaakt. Deze bouwstijl zorgt ervoor dat ze in korte tijd veel woningen kunnen bouwen.

Taal en geschrift

De taal die Doom Elves spreken is Doom Speech. Het is duidelijk hoorbaar dat hun taal invloeden heeft van de elfen taal, maar de woorden zijn korter en hebben weinig tot geen vervoegingen. Dit laat de taal kortaf klinken en geeft het een morbide klank.

Omdat hun taal uit korte woorden bestaat, bestaat het geschrift ook uit korte woorden. Het kent weinig tot geen vervoegingen, en voor veel dingen bestaat maar 1 woord.

Daarnaast spreken Doom Elves gebarentaal. Met name scouts maken hier gretig gebruik van.

Goden

MortiasDoom Elves zijn fanatieke aanhangers van Mortias, de god van de Dood en Verandering, die hen volgens de verhalen hun uiterlijk heeft gegeven. Iedere Doom Elf is vrij om te kiezen welke god of godin ze aanhangen maar het gros hangt Mortias aan. De aanhangers van Mortias zijn fanatiek in hun aanbidding en worden in de volksmond ook wel Doods-elfen genoemd.
Doom Elves hebben geen goden die ze verafschuwen. Een individu kan natuurlijk wel een hekel aan een bepaalde god of godin hebben.

Uiterlijk

Doom Elves hebben een blanke huidskleur net als de Darthiir maar een hele grote uitzondering is dat de puntjes van hun oren zwart zijn.
Verschillende Doom Elves hebben daarnaast soms zwarte ogen en/of zwarte aderen rondom hun ogen die door de huid heen schijnen.
Daarnaast zitten Doom Elves veelal onder de littekens wat voort komt uit hun levensstijl.

De kledij is hetzelfde als hun bouwstijl; simpel, strak en zonder poespas. Het moet functioneel zijn, en of het er nu netjes uitziet of gerafeld, dat maakt ze niet uit. Zo zal een Doom Elf geen gewaden dragen die mooi zijn afgezet met een sierband of een veel te mooie hoofdtooi dragen. Het is al moeilijk genoeg om aan materialen te komen om kleding te maken, dus alles wat niet nodig is, is mooi meegenomen. Dit betekent echter niet dat ze niet veel verschillende laagjes kleding kunnen dragen, en het komt ook voor dat Doom Elves niet eens hun oude kleding vervangen maar gewoon de nieuwe kleding er over aan trekken. Scheelt meteen weer in tijd.

Pantsers zijn vaak simpel doch zeer effectief, mits gemaakt door een Doom Elf. Als er beschikking is over tweedehands pantsers van andere rassen, komt het vaak voor dat ze dit over nemen. Het komt veelal voor dat de hoogst geplaatste Doom Elves, en degene die het nodig hebben voor hun beroep, bepantsering krijgen, en de rest niet.

Kennis en vaardigheden

Doom Elves zijn experts in overleven. Als de rantsoenen op raken weten zij het langst te blijven leven. Een Doom Eelf kan maanden alleen doorbrengen op een plek met alleen de spullen die hij bij zich had toen hij vertrok.
Dit maakt dat zij ook de beste overlevingstechnieken kennen. Van snel vuren maken, tot knopen en het vinden van onderdak en middelen om te blijven leven.
Hierdoor zijn zij lastig uit te roeien door middel van verhongering of eventuele andere technieken. Zo kunnen zij op lange termijn blijven overleven.
De beste scouts zijn dan ook te vinden onder de Doom Elves. Doordat zij dagen op 1 plek kunnen blijven zitten zonder zich te veroeren zijn zij de meest waardevolle informanten. Hiervoor trainen zij jarenlang en nadat zij niet meer in staat zijn hun werk uit te voeren, leren zij het aan de jongere generatie.

Doom Elves Ras
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Model: Vincent v.d. Hoek

Gedrag

Doom Elves zijn zeer praktisch en rechtlijnig; iets wat je niet zou verwachten van een elf. De meest voor de hand liggende oplossing wordt eerst geprobeerd voordat er wordt gezocht naar een volgende oplossing. Meestal draait dit er op uit dat ze eerst iets met geweld proberen op te lossen, en als dat niet lukt zoeken ze pas naar een andere manier.

Zodra een Doom Elf zijn of haar werk niet meer kan uitvoeren is deze persoon minder waard voor de samenleving. Soms betekent dit dat een Doom Elf dan een leermeester wordt maar het komt vaker voor dat de betreffende Doom Elf gewoon wordt dood gemaakt. Je bent een soldaat en je bent je been kwijt? Jammer, dood! Je bent een leerbewerker maar je bent je handen kwijt? Jammer, dood!
Als je een last bent voor de samenleving dan is er geen plek meer voor je. Ook hier komt de bijnaam Doods-Elfen weer om de hoek kijken.

Dit allen maakt dat Doom Elves erg ongeduldig zijn. Ze houden absoluut niet van wachten en al helemaal niet van te veel gepraat. Voor een politiek gesprek moet je dan ook niet bij een Doom Elf zijn.
Aan het hoofd van elke samenleving van Doom Elves staat een koning of koningin. Deze koning of koningin wordt uitgekozen door Mortias hemzelf. Zodra de oude koning of koningin sterft is er een moment van rauw. In de nacht die volgt gebeurd er iets bijzonders met een Doom Elf uit de samenleving en hij of zij zal dan de nieuwe koning of koning worden. Er zal echter geen Doom Elf het in zijn hoofd halen om een verhaal op te hangen dat hij is uitgekozen door Mortias als nieuwe koning want meer dan eens heeft Mortias snel een einde gemaakt aan het leven van de liegende Doom Elf. Wat de bijzonderheid is dat gebeurd om koning of koningin te worden weet niemand, en de koning of koningin zelf zwijgt hierover als het graf.

Samenleving

Doom Elves begrijpen elkaar allemaal erg goed. Je doet wat je moet doen om te overleven, wat het ook kost. En als jij vindt dat je niets meer waard bent dan kijkt niemand er raar van op als je je eigen leven neemt of een ander dat voor jou doet.
Doordat Doom Elves zo recht door zee zijn hebben zij ook weinig conflict onderling. Vaak staan alle neuzen dezelfde kant op.

Als er dan toch conflict is gaat dit vaker gepaard met fysiek geweld dan met een woordenwisseling. Dit maakt dat andere rassen ze kortzichtig en heethoofdig vinden. De Doom Elves op hun beurt vinden dat sommige rassen te veel praten en eens wat vaker actie moeten ondernemen.

Van jongs af aan leren alle Doom Elves de meeste basis overlevingstechnieken. Hieronder vallen onder andere; vuur maken, knopen leggen, zoeken naar voedsel, het verzorgen van wonden en onderdak vinden.
Hier wordt geen theorie aan verspilt, alles is praktijk. Je leert beter door te doen dan door het te lezen of te horen.
Nobele Doom Elves leren op jonge leeftijd vaak lezen en schrijven. Dit is een klein dingetje om hun status te laten zien maar het komt steeds vaker voor dat deze vaardigheid wordt verwaarloosd.

Eens per jaar vieren de Doom Elves een groot feest om Mortias te vereren. Dit feest kent een groot buffet met lekkernijen. Maar in plaats van te dansen en gezellig te praten houden ze wedstrijden in overlevingstechnieken en wordt er een plek ingericht om te vechten; zowel magisch als fysiek.
Dit feest is vrij bloederig en er vallen altijd wel doden. Andere rassen mogen ook mee feesten. Het is welbekend dat Orks en Dark Dwarves maar wat graag samen met de Doom Elves feesten op deze dag van verering.

Doom Elves ras
Fotograaf: Dani’el van den Berg; Concept: Layers; Kostuum ontwerp: Layers; Model: Alexandra

Geschiedenis

Volgens legende zijn Doom Elves gevallen Darthiir. Tijdens de oorlog van duizenden jaren geleden besloten verschillende Darthiir zich aan te sluiten bij de Drow en te vechten tegen de goede rassen van de wereld. Tijdens de oorlog verfden deze Darthiir de puntjes van hun oren zwart om aan te geven dat zij aan de kant van de Drow stonden. Veel andere kwaadaardige rassen waren in het begin van de oorlog nog niet volledig overtuigd van hun alliantie maar toen de duistere rassen werden teruggedreven de onderwereld in, en de gevallen Darthiir lieten zien dat zij minstens even zo gemeen waren als de duistere rassen, kregen deze Elfen ook een volwaardige plek in de samenlevingen die zich onder de grond manifesteerde.
Tegen het einde van de oorlog tussen licht en duisternis kwamen de gevallen Elfen bijeen voor een groots ritueel om Mortias te vragen om voor eens en altijd hun uiterlijk te veranderen om nooit meer te worden aangezien voor Darthiir. Na de voltrekking van het ritueel waren de puntjes van de oren van de gevallen Darthiir zwart. Vanaf dat moment zijn zij zichzelf de Doom Elves gaan noemen.
Er zijn nog steeds personen die de Doom Elves niet vertrouwen en zelfs verafschuwen, en soms levert dit conflict en bloedvergieten op.
De Doom Elves zelf zeggen dat het bovenstaande verhaal niet waar is en slechts een sprookje dat andere rassen hebben verzonnen om haat en conflict te zaaien. Zij kunnen niet afstammen van de gehate Darthiir want Mortias hemzelf heeft hun ras geschapen.

Limieten

  • Het is niet mogelijk om een half Doom-Elf te spelen.
  • Het is niet mogelijk om de koning of koningin te spelen.