Home » Extra uitleg over Hierarchy

Extra uitleg over Hierarchy

Het pact

Een pact is een speciale band tussen beide partijen; een bloedeed als het ware. Het maken en breken van een pact heeft dan ook gevolgen voor alle betrokken partijen. Hoe dit pact is ontstaan of is gemaakt mag jij als speler zelf invullen maar je mag er ook voor kiezen dit over te laten aan het verhaalteam.

De voorwaarden

Om de status Lord of Minion te hebben moeten er aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, dit noemen we ook wel een pact.
Om een Minion te zijn heb jij een Lord nodig waarmee je een pact hebt.
Om een Lord te zijn heb je een zwakheid nodig. Daarbij heb je minimaal twee Minions nodig waarmee je een pact heb EN moet je een pact hebben met een Dark Lord; iemand die weer boven jou staat. De Dark Lord waarmee je een pact heb mag je zelf schrijven maar je mag dit ook overlaten aan het verhaalteam.

Nieuwe spelers en groepen

Een nieuwe groep spelers kan bij karaktercreatie starten met een Lord-Minion hierarchy. Hiervoor is de uitleg te vinden in het regelboek. Daarin staat wat de voorwaarden zijn, wat voor- en nadelen zijn, wat het Limbus doet, en wat er gebeurt als je dood gaat.

Bestaande spelers en groepen

Als jij met je spelersgroep al een Lord-Minion hierarchy hebt, en je bent al een keer op Dark Union geweest, dan kan je ook je status wisselen. Uiteraard gaat dit niet zomaar en zijn daar voorwaarden aan verbonden.

Uitspelen

Allereerst wordt er verwacht dat je dit IC uitspeelt. Het toevoegen van Minions, of maken van een nieuwe Lord, kan niet in down-time. Wel kunnen de nieuwe spelers gewoon vast op het evenement aanwezig zijn zodat er kan worden geconcurreerd over hen. De nieuwe spelers krijgen dan de status Heartling op kun DUK (Dark Union Karakterkaart).

Het breken van het pact

Het pact mag om verschillende redenen worden gebroken en in beide richtingen worden gebroken. Dit houdt in dat een Lord het pact kan breken maar een Minion kan dat ook. Je kan iemand een pact opleggen, afdwingen, het doen om iemand te redden, etc.

Een Lord breekt het pact

Als een Lord een pact breekt dan worden alle partijen een Heartling. Dit betekent dat Minions niet meer vrijelijk door het Limbus kunnen en dat een Lord een groot deel van zijn vaardigheden verliest.
Als een Minion een pact breekt betekent dat dat de Minion niet meer door het Limbus kan en de Lord zal een vaardigheid verliezen.
Hierover staat nog meer uitgelegd in het regelboek.

Een Minion breekt het pact

Als jij als Minion een Lord wilt worden dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je hebt minimaal twee personen nodig die jouw Minions willen zijn en met jou een pact aan willen gaan.
  • Je hebt een Dark Lord nodig die jou als Lord onder zich wil hebben.
  • Je moet een zwakheid hebben.
  • Je moet pact dat jij hebt met je huidige Lord breken.

Dat laatste puntje kan enorm grote gevolgen hebben want als jouw Lord het pact niet wilt breken dan kan hier natuurlijk conflict over ontstaan. Het is mogelijk om ‘in het geheim’ het pact met jouw Lord te breken maar jouw Lord zal dit altijd voelen. Dit komt omdat het pact diepgaand is en er een verbintenis wordt gebroken.

Uitzondering

Op alle bovenstaande uitleg is er 1 uitzondering. Zodra een Lord- of Minion-speler besluit niet meer naar Dark Union te komen zullen alle hierarchy-statussen en vaardigheden in down-time worden verwerkt.

Voorbeelden

Voorbeeld 1

Piet en Kees zijn de Minions van Henk. Henk heeft gesproken met Markus en Markus wil ook een Minion van Henk worden. Markus zweert trouw aan Henk en zo heeft Henk 3 minions. Op de DUK van Henk wordt er een extra Minion en XP bijgeschreven. Op de DUK van Markus wordt zijn status veranderd in Minion en kan hij gebruik maken van het Limbus en de Minion-vaardigheden.

Voorbeeld 2

Piet, Kees en Markus zijn de Minions van Henk. Piet wil niet meer werken voor Henk en breekt het pact. Henk zal dit voelen en beide DUK’s worden aangepast. De status van Piet verandert in Heartling en hij kan geen gebruik meer maken van het Limbus en Minion-vaardigheden. Op het DUK van Henk wordt een Minion weggestreept en wordt er een van zijn vaardigheden verwijderd.
Als in dit geval Henk geen beschikking had over Markus, dan zouden ze allemaal Heartling worden.
Henk had er ook voor kunnen kiezen om Piet te ontslaan. In dat geval zouden de bovenstaande gebeurtenissen ook van toepassing zijn.

Voorbeeld 3

Henk is de Lord van Piet, Kees en Markus. Henk heeft een Lord gevonden genaamd Laura waar hij liever voor wilt werken dan zelf een Lord te zijn. Henk breekt het pact met zijn Minions en wordt zelf een Minion van Laura.
Bij Laura wordt een extra Minion bijgeschreven op haar DUK en ontvangt zij extra XP.
De status van Henk wordt veranderd naar Minion, hij verliest de mogelijkheid om Lord-vaardigheden aan te schaffen maar kan nu wel Minion-vaardigheden aanschaffen. Tevens worden een aantal van zijn vaardigheden verwijderd.
Piet, Kees en Markus zijn nu Heartling en zij mogen zelf kiezen of zij doorgaan als Heartling, en daarbij de mogelijkheid om door het Limbus te gaan en hun Minion-vaardigheden verliezen, of zich ook aan te sluiten bij Laura.

Voorbeeld 4

Piet, Kees en Markus zijn de minions van Henk. Piet is het zat een Minion te zijn en hij wil een Lord worden.
Piet heeft twee personen gevonden die zijn Minions willen worden en hij heeft en Dark Lord gevonden die hem als Lord wilt hebben. Nu moet hij het pact met Henk breken. Hij kan dit doen in goed overleg en Henk kan hier bepaalde eisen aan stellen (hij wil een geldsom, hij wil een nieuwe Minion in zijn plaats, etc.).
Maar Piet kan er ook voor kiezen dit niet met Henk te bespreken en in het ‘geheim’ het pact te breken. Henk zal dit voelen omdat het pact een verbintenis is. Henk kan hier actie op zetten en de gevolgen hiervan dienen te worden uitgespeeld.