Home » Dark Union » Wat en voor wie?

Wat en voor wie?

Wat voor een soort larp is Dark Union?

Dark Union is een high-fantasy-larp, maar waarbij de spelers gebruikelijk de wereld redden, moeten zij die nu gaan veroveren! Want op dit larp-evenement zijn de spelers de slechteriken. Zij zijn de duistere rassen die backstabben, moorden en plunderen. Op deze larp is het geoorloofd om kwaadaardig te zijn en zo nu en dan eens iemand over de kling te jagen.

En de helden? Die worden gespeeld door de NPC’s. De avonturiers, tovenaars en paladijnen moeten de spelers in hun verovertocht stoppen. Uiteraard spelen de NPC’s ook andere duistere personages. Maar de rollen zijn, in tegenstelling tot andere larps, omgedraaid. Of je nou de held of de snoodaard wilt spelen, er is voor ieder wat wils op Dark Union.

Dark Union profileert zich als een luxe evenement. Dit betekent dat wij altijd een binnenlocatie aanbieden. Voor de grote lives worden er locaties geboekt met bedden, voor Baravonden is het streven om bedden te hebben op de locatie.

Al het eten en drinken op Dark Union is all-inclusive. Er zijn de hele dag snacks en drinken te verkrijgen. Ontbijt, lunch en diner wordt verzorgd en we proberen er altijd voor te zorgen dat er ’s nachts een warme snack is. Je hoeft dus geen extra geld mee te nemen voor een barkaart.

Voor wie is Dark Union?

Het Plot van Dark Union heeft duistere thema’s en soms zelfs horror elementen. Daarom is besloten dat Dark Union een 18+ evenement is. Er wordt bij Dark Union gerekend op spelers die hoogwaardige spel en kostuums kunnen bieden. Dark Union is geen makkelijk evenement voor de beginnende speler. Voornamelijk omdat de spelers in groepsverband actief zijn en zich gevaarlijk gedragen. Uiteraard zijn beginnende larpers welkom op Dark Union maar adviseren wij hen wel zich aan te sluiten bij een groepje ervaren larpers of de NPC-ploeg. Mocht je twijfelen dan kan je altijd contact opnemen met de organisatie.

De wijze van het spel

Dark Union is een evenement dat groepen ondersteund. Het regelsysteem kent een hierarchy-systeem, waarbij er gekozen kan worden om een Lord of Minion te spelen. Dit zorgt ervoor dat de spelers zijn opgedeeld in meerdere groepen, die allemaal hun eigen agenda hebben. Al deze spelersgroepen met hun eigen agenda’s hebben daardoor veel politiek plot onderling. Hierbij wordt er geprobeerd samen te werken, maar ondertussen flikken zij elkaar van alles achter de rug om.

Echter is er nog een factor waar de spelers van Dark Union rekening mee moeten houden, namelijk de bovenwereld die veroverd dient te worden. En dat laat de bovenwereld niet zomaar gebeuren. De spelers mogen rekenen op zwaar verzet tegen hun komst, want de bovenwereld zal er alles aan doen om de duistere rassen weer naar de onderwereld te verjagen. Al zijn er sommige in de bovenwereld die wel een voordeel zien in de komst van de duistere rassen.  

Uiteraard is er de mogelijkheid om als speler zonder een groepje te komen. De lone-wolf, of zoals ze in het regelsysteem zijn beschreven: de Heartling. Het voordeel is dat je aan niemand bent gebonden. Aan de andere kant heb je niemand die jouw rug dekt als dingen mis gaan.