Home » Algemene informatie » Live in vogelvlucht

Live in vogelvlucht

Inschrijving en betalen

Om deel te nemen aan Dark Union zal je jezelf eerst in moeten schrijven. Nadat dit is gedaan moet je betalen voor je deelname. Dit geldt voor zowel spelers als NPC’s. Houdt rekening met de verschillende periodes van betaling want daar zitten verschillende prijzen aan vast. Van zowel je inschrijving als je betaling ontvang je binnen 1 week een bevestiging.

Achtergrond en Dark Union Karakterkaart (DUK)

Dit geldt alleen voor spelers. Nadat je jezelf hebt ingeschreven en betaald, vragen we je om de achtergrond van je karakter op te sturen naar het verhaalteam.
Ook je DUK moet je van te voren invullen (deze is te vinden op de website) en die wordt dan goedgekeurd.
Als je al eerder op Dark Union bent geweest is het voor het verhaalteam altijd fijn om een update te ontvangen van je achtergrond. Je DUK hoef je in dat geval niet weer opnieuw in te vullen. Je krijgt je DUK volledig geupdate toegestuurd van de organisatie.

Medische verklaring

Zowel aan spelers als NPC’s vragen wij om een medische verklaring in te vullen en op te sturen naar de organisatie. Een medische verklaring is slechts 1 keer geldig en zal elke live opnieuw moeten worden ingevuld en opgestuurd.

Aankomst op het evenement

Zodra je bent aangekomen op de live mag je een slaapplekje zoeken en hier je spullen neerleggen en bed opmaken. Van te voren krijg je altijd een informatie mailtje waarin staat wie waar slaapt.

Incheck

Nadat je je slaapplek hebt klaargemaakt, is het tijd voor de incheck. Dit geldt voor zowel spelers als NPC’s. Bij incheck zet je een handtekening op je medische verklaring, wordt een eventuele betaling nog afgehandeld en wordt er een vinkje bij je naam gezet.

Ontvangst DUK, spullen en kristallen

Dit geldt alleen voor spelers. Als je speler bent ontvang je bij incheck ook je DUK op papier, je kristallen en de eventuele spullen die jij de vorige live hebt verzameld of die jij nodig hebt voor je nieuwe karakter. Hierna is de incheck klaar.

Tijd-in praatje

Rond een uurtje of 8 zal het algemene tijd-in praatje zijn voor iedereen. Hier brengen we verschillende punten onder de aandacht voordat de live begint.
NPC’s krijgen rond half 8 nog een apart tijd-in praatje in het monsterhok.

Tijd-in en spelen

Rond de klok van 8 à half 9 gaan we tijd-in. Zorg dat je voor die tijd je kostuum aan hebt en eventuele schmink op hebt.
De NPC’s worden dan ook het spel ingestuurd. Zij krijgen een schema en instructies van spelleiding welke rollen zij dienen te vervullen.
Veel plezier met spelen!

Tijd-uit en slapen

Op de zaterdagnacht zullen we tijd-uit gaan. Het spel stopt dan. Er zal door de organisatie een kort praatje worden gehouden waarna we allemaal nog lekker kunnen napraten of naar bed gaan.

Tijd-uit praatje

Het officiële tijd-uit praatje wordt gehouden op de zondag. Hierin halen we nog even wat puntjes aan en worden er bedankjes gegeven.

Opruimen en Uitcheck

Na het tijd-uit praatje is het tijd om je spullen op te ruimen. Ook het monsterhok, verschillende speellocaties en andere zaken moeten worden opgeruimd.
De locatie moet worden opgeleverd en zal voor een deel moeten worden schoongemaakt. Als iedereen meehelpt is de organisatie ook nog lekker op tijd thuis.
De uitcheck zal opengaan nadat er bepaalde locaties zijn afgebroken en opgeruimd. Bij uitcheck lever je je DUK, karakterspullen en kristallen in.

Naar huis

Hierna is het helaas tijd om naar huis te gaan en lekker na te genieten van het evenement.

Evaluatie

Na het live wordt er een mail gestuurd naar iedereen met de vraag of je een evaluatie wilt invullen. Dit zorgt ervoor dat de organisatie de volgende keer een nog betere live kan draaien dus vul hem vooral in!